Pri/po zasiatí
Článok z www.strava.sk
21.11.2011 14:46
Vedci vyvinuli geneticky obmenené paradajky, ktoré možno skladovať vyše 30 dní bez chladenia či mrazenia. Potlačili enzýmy dozrievania. V časopise Proceedings of the National Academy of Sciences to predbežne online oznámil šesťčlenný tím, ktorý viedol Asis Datta z Národného ústavu pre výskum...
Chemické postreky a hnojivá
07.11.2011 14:54
Hnojivá
Slúžia na zásobenie pôdy živinami, ale pri snahe pestovateľov zväčšiť plody môžu paradajky prehnojiť. Prehnojenie má za následok zasolenie pôdy, môže sa tiež vyskytnúť prebytok istej látky v pôde. Zasolenie pôdy sa prejavuje aj zhnednutím listov na okrajoch. Hnojiť sa nemôže v istých...
Pôda
06.11.2011 22:09
Začínať treba od základov, a tým základom je pôda. Ak je znečistená, rastliny môžu cez koreň prijímať nepriaznivé látky a následne ich vkladať do plodov. Dnes už nenájdete neznečistenú pôdu, ale len takú, ktorá je v limite.
Pôda môže byť znečistená chemicky, avšak nie všetky prvky sú v nej...